redcord aparat

Redcord Neurac

Sylvester Pečimon  - Hlavný fyzioterapeut SylvoRehab
Sylvester Pečimon
30. máj 2023

Ide o unikátne cvičenie v závesnom systéme. Redcord Neurac je metóda zameraná na diagnostiku a následnú terapiu pri poruchách funkčných pohybových vzorov. Pomocou systému Redcord vieme odstrániť bolesti, zlepšiť pohybové stereotypy a obnoviť rozsah pohyblivosti v kĺboch. Zameriavame sa najmä na odstránenie príčiny daného motorického problému.

Diagnostika v systéme redcord:

Diagnostika je zameraná na hľadanie tzv. “slabého článku” v motorickom reťazci. Hľadáme teda príčinu poruchy pohybového aparátu. Vyšetrenie je prísne individuálne a veľmi presné. Podľa výsledku neurac testu následne určíme terapiu.

Terapia:

redcord cvik obrazok

Terapia je zacielená na korekciu zistených slabých článkov. Liečba je veľmi efektívna a bezbolestná nakoľko umožňuje presné dávkovanie záťaže a individuálny prístup ku každému klientovi vzhľadom k jeho schopnostiam. Jednoducho povedané, dokážeme ponúknuť aktívnu a cielenú terapiu či už dôchodcovi s veľmi oslabeným svalstvom a veľkou svalovou nerovnováhou alebo taktiež športovcovi s výkonnosťou na vrcholovej úrovni. Terapia v systéme Redcord sa preto často využíva u športovcov či už ako prevencia zranení alebo v rekonvalescencii po úrazoch, taktiež pri zvyšovaní športového výkonu.

Redcord stimula:

redcord stimula cvičenie

Ide o vibračné zariadenie, ktoré sa upevní medzi laná systému redcord. Cez tieto laná sa prenáša efekt vibrácie na telo pacienta. Dôležité je správne nastavenie frekvencie a energetickej úrovne zariadenia. Vďaka správnemu nastaveniu vibrácie, dosahujeme vyššiu úroveň stimulácie a vyššiu úroveň neuromuskulárnej kontroly a kvality prevedeného pohybu. Redcord stimula nám pomáha k lepšej aktivácii najmä vnútorných svalových skupín.

Indikácie

  • bolesti chrbtice ( skolióza, kyfóza, poruchy medzistavcových platničiek, blokády, zvýšenie svalového napätia, spazmus,…)
  • poruchy kĺbov (artrózy, poškodenia väzov, meniskov, impigment syndróm ramena, zmrznuté rameno )
  • stavy po operáciách a úrazoch
  • chybné držanie tela
  • poruchy chodidiel a mnohé ďalšie

Ďalšie články

obrázok mobilita bedrového kĺbu
Sylvester Pečimon  - Hlavný fyzioterapeut SylvoRehab
Sylvester Pečimon
29. máj 2024

Mobilita a stabilita bedrových kĺbov

Bedrový kĺb je veľký kĺb, ktorý nesie váhu nášho tela. Jeho správna funkcia je dôležitá pre fungovanie chôdze, bežných denných pohybových činností. Funkčný bedrový kĺb je dôležitý taktiež pre zdravie našej chrbtice či iných kĺbov ako sú kolená či členky. Pojem funkčný bedrový kĺb znamená predovšetkým to, aby mal zachovanú dostatočnú mobilitu (pohyblivosť) a zároveň aby bol stabilný a pevný, nakoľko nesie váhu celého tela.

kinesiotaping fotografia
Sylvester Pečimon  - Hlavný fyzioterapeut SylvoRehab
Sylvester Pečimon
10. január 2023

Kinesiotaping

Kinesiotaping je efektívnou a účinnou doplnkovou metódou fyzioterapie. Správnou aplikáciou kinesiotapu na postihnutú časť tela vyvoláme priaznivý terapeutický efekt. Pomáha nám znížiť svalové napätie, odstrániť bolesť, stimulovať oslabené svaly či podporí kĺbovú funkciu. Taktiež podporuje činnosť lymfatického systému, tým redukuje opuchy a zápalové procesy.

seknuta chrbtica main foto
Sylvester Pečimon  - Hlavný fyzioterapeut SylvoRehab
Sylvester Pečimon
15. december 2022

“Seknutá chrbtica”. Čo robiť?

Seknutá chrbtica, akútny ústrel, akútne lumbago. Mnoho ľudí tento stav zažilo. Je všeobecne známe, že ide o veľmi bolestivý zážitok, kedy nie sme schopní vstať z postele, obuť si topánky, či vykonávať bežné denné činnosti. Prejavuje sa bolesťou v určitej časti chrbtice. Najčastejšie ide o krížovú a driekovú oblasť. Taktiež je často seknutá chrbtica v krčnej časti. Bolesť môže byť lokalizovaná v určitom segmente chrbtice či svalovej skupine, alebo naopak môže vyžarovať do nohy alebo ruky.

Prečítajte si ďalšie články na našom blogu.